Fri frakt på beställningar över 999 kr | Snabb leverans 1-3 vardagar
Till kassa
kr
Läs våra
Köpvillkor

Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning.
Följande villkor reglerar förhållandet mellan dig som kund och Raapress.se när du handlar på vår webbplats över internet. Dessa försäljnings- och leveransvillkor gäller för köp av produkter på Raapress.se för leverans i Sverige.

Våra produkter och priser
Raapress.se är öppen dygnet runt och alltså kan du handla där nästan alltid. Det kan dock inträffa att vi tillfälligt stänger butiken för underhåll. Du kan enbart köpa produkter när butiken är öppen och tillgänglig.

Alla priser i butiken, på websidan och i annonser är i SEK och inklusive moms (25%). Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter som kan finnas i text eller pris. För att handla hos oss måste du vara över 18 år.

Betalsätt
All betalning hanteras av vår samarbetspartner Klarna för att du som kund ska känna dig trygg med ditt köp. Se nedan vilka betalalternativ som finns tillgängliga.

Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan det beror på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Om kredit inte beviljas behöver man välja ett annat betalningssätt som kortbetalning eller Klarna Direkt, alternativt kontakta Klarna.

Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos Klarna.se. För information om din betalning kontakta Klarnas kundservice. Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus på Klarna.se under Mina sidor.

Faktura, betala inom 14 dagar (0 kr i avgift)
Betalning mot Klarna faktura med 14 dagars betaltid. Ingen fakturaavgift tillkommer. Fakturan skickas via mejl efter att ordern skickas från vårt lager. För att kunna betala mot faktura behöver beställningen skickas till din folkbokförda adress, och du behöver uppge korrekta och fullständiga personuppgifter. Raapres.se samarbetar med Klarna AB och det innebär att alla våra fakturor överlåts till Klarna AB.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift enligt Klarnas gällande taxa.

Kortbetalning
Klarna hanterar alla våra kortuppgifter och de uppfyller kraven för PCI DSS. Vi använder givetvis också säkra tekniker från VISA och Mastercard för att garantera våra kunders säkerhet. Betalning sker alltid i en säker krypterad förbindelse (SSL-standard), vilket garanterar att dina kort- och kontouppgifter inte kan ses av obehöriga på Internet. Vi använder oss även av 3Dsecure och Klarna eget antibedrägerisystem som gör att både vi och kunden kan känna sig säkra.

Direktbetalning via din Internetbank
Genom en säker koppling mellan Klarna och din bank kan du tryggt genomföra din betalning.

Klarna Direkt
Med Klarna Direkt betalar du enkelt direkt i kassan med mobilt bank-ID. Pengarna dras 1-2 dagar efter att vi skickat dina varor. Aktivera tjänsten genom att logga in hos Klarna.se och registrera ditt konto.

Delbetalning
Vi erbjuder i samarbete med Klarna AB att kunna dela upp betalningen enligt Klarnas gällande villkor. Fullständiga villkor hittar du hos Klarna.

Avvikande leveransadress
Vid köp mot faktura kan beställningen endast skickas till fakturamottagaren.
Vid köp till någon annan än dig själv, var god välj kortbetalning eller direktbetalning via din Internetbank som betalsätt samt ange rätt mottagare, adress, e-post och mobilnummer för avisering.

Vill du skicka en beställning som gåva ber vi dig betala med kort eller direkt från din bank. En order beställd mot faktura, kan av säkerhetsskäl endast levereras till samma person som fakturan är utställd på.

Kreditupplysning
Kontroll görs av Klarna beträffande kreditvärdighet och folkbokföringsadress, en sk enkel kreditupplysning. Det kan dock hända att du får en bekräftelse på att kreditkontrollen gjorts hemskickad till dig. Hela faktureringsrutinen sköts av Klarna AB. Vi överlåter vår fordran till Klarna i sin helhet. Vill du läsa mer om Klarna och deras villkor, klicka. Det går också bra att ringa Klarna på 08-120 120 10.

Företag och organisationer
Företag och organisationer som innehar ett organisationsnummer är välkomna att kontakta oss för att få ordern hanterad och fakturerad direkt av Raapress.se.
Skicka ett mail med din beställning till: info@raapress.se

Annullera beställningar
Raapress.se kan annullera en beställning om det inte är möjligt att leverera den beställda produkten. Du kommer att meddelas om en sådan situation skulle uppstå samt att eventuell betalning eller reservation av betalningsmedel returneras/annulleras.

Kvittens av mottagning av beställning och beställningsbekräftelse
När du har slutfört din beställning skickas ett mail att vi har tagit emot din beställning till angiven mejladress. Om du inte fått mejlet inom 30 minuter, vänligen kontrollera att din e-post adress stämmer och eventuella spamfilter, och maila oss så skickar vi om mejlet. Men det ingås inget bindande köpeavtal förrän du har tagit emot en orderbekräftelse/kvitto från oss, vilket skickas när vi har behandlat ordern.

Leverans- och fraktvillkor 
Normalt skickas ditt paket inom 24 timmar från beställning, vid vanlig arbetsdag. Frakt debiteras normalt med 99 kr. Fri frakt vid köp över 999 kr till Paketombud eller Hemleverans beroende på produktens storlek. Exakt fraktpris ser du i kassan.

Paket med DB Schenker ombud, från 0 kr:
Paketet levereras normalt på 1-2 dagar till ditt närmaste paketombud.

Paket med DHL Service Point, från 0 kr:
Paketet levereras normalt på 1-2 dagar till ditt närmaste paketombud.

Brev med Posten Brev, från 0 kr:
Brevet levereras normalt på 1-3 dagar till din brevlåda. Sändningen är ej spårbar.

Hemleverans, DB Schenker eller DHL, från 0 kr:
Leverans hem till dörren dagtid till ca 60-70% av orterna i Sverige. Tänk på att du måste vara hemma personligen för att kvittera paketet. Leveranstiden kan ta någon extra dag pga av att Schenker och DHL inte trafikerar alla orter varje dag. Vid val av Hemleverans utan extra leveranskostnad kan vissa delar av sändningen skickas med DHL Service Point.

Företagsleverans kl 8-17, DB Schenker eller DHL, från 0 kr
Leverans med bud till företagsadress till ca 60-70% av orterna i Sverige. Leveranstiden kan ta någon extra dag pga av att Schenker inte trafikerar alla orter varje dag. Ingen avisering sker utan förutsätts att personal finns på plats att ta emot paketet vardagar mellan kl 8-17. Företagsnamn samt kontaktperson måste alltid ges. Personnamn fungerar inte som företagsnamn. Lämnas inte kompletta uppgifter skickas sändningen i första hand med ombud annars med hemleverans.

Till vissa delar av Norrland och till Gotland levererar Schenker och DHL med 1-2 dagars fördröjning, denna är inte inräknad i den beräknade leveranstid vi anger på hemsidan. Detta rör till exempel vissa orter med postnummer som börjar på 82-84, 86-89 samt 91-98.

Avisering
SMS: När din order har mottagits av paketombudet skickas ett sms till dig med det fyrsiffriga löpnummer du använder tillsammans med legitimation för att hämta ut ditt paket, om du angett ditt mobilnummer vid beställningen. På så sätt kan du snabbare hämta din leverans.

Brev: Få avisering med det fyrsiffriga löpnumret direkt hem i brevlådan. En aviseringsavgift på 15 kr tillkommer.

Paket som inte hämtats ut hos ombud
Paketen returneras till Raapress.se efter 14 dagar om det inte hämtas ut, och returneras till oss på din bekostnad. Det är upp till dig som kund att ange en giltig och korrekt leveransadress.  För outlösta paket som gått i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera en avgift på max 500 kronor, oavsett köpesumma, för att täcka våra administrativa kostnader, hanteringskostnader, frakt och returfrakt. Dock gäller det ej för våra Hydrauliska fruktpressar, Membranpressar samt Elektriska fruktkrossar där maxbeloppet är 1 000 kr pga. att de produkterna är skrymmande samt tunga.

Transportskador
När du tar emot varan ska du alltid kontrollera att emballaget är helt. Syns skadan utvändigt bör du reklamera godset till distributören innan du tar emot försändelsen. Läs mer under avsnitt Reklamation.

Leveransförsening
Kunden har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Kontakta vår kundservice om du önskar häva ditt köp.

Garantier
Raapress.se följer naturligtvis konsumentköplagen och lämnar ett års garanti på alla produkter. Utvalda produkter kan ha en förlängd produktgaranti som avser fabrikationsfel som funnits sedan leveransen. Vilka produkter som omfattas av den förlängda garantin hänvisas till respektive produkt där det finns angivet.

Garanti gäller inte vid:
•  Olyckshändelse efter det att du har fått varan
•  Vanvård
•  Onormal användning av varan
•  Om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar.

Raapress.se följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Ångerrätt
Du har alltid full returrätt inom 14 dagar efter du mottagit dina varor. Vid oanvänd vara och obruten förpackning återbetalar vi hela varuvärdet. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om förpackningen är bruten och Raapress.se anser att det skett en värdeminskning har vi möjlighet att göra ett avdrag i relation till värdeminskningen när vi återbetalar dina pengar. Förpackningar med Bag-In-Box produkter kan ej returneras/ångras om förpackningen är öppnad med anledning av hygien- och livsmedelssäkerhet. Vi informerar naturligtvis om detta i samband med returen.

Kontakta oss innan retur på info@raapress.se

Vi behöver följande information:
a) ordernummer (finns i din orderbekräftelse, på följesedeln)
b) ditt namn och kontaktuppgifter
c) antal och namn på de produkter som önskas returneras

Raapress.se skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka.

Du som kund står för returfrakten till oss. Vill du utnyttja ångerrätt så skicka tillbaka varan väl förpackad tillsammans med kopia av orderbekräftelsen, följesedeln och anmärkning om att du vill utnyttja ångerrätt. Du bär nämligen själv ansvaret för paketet/produkterna tills vi får det/dem. Spara kvittens från transportören och eventuella spårningsnummer. Vi accepterar inga paket som skickas mot efterkrav eller liknande gäller alla returer.

Kontakta vår kundtjänst för att få returadressen.

Vi kan tyvärr inte ta emot paket som lämnas personligen till returadressen.

Observera att ej avhämtad försändelse inte gäller som retur eller ångrat köp – du måste alltid hämta ut ett beställt paket, därefter går det bra att returnera det.

Ändra eller avbryta beställning
Vi hjälper dig gärna att ändra din beställning under förutsättning att vi inte redan hunnit skicka den.

Byten
Tyvärr tillåter vi inga byten, enklast är att du returnerar dina varor och lägger en ny order i vår webbutik.

Återbetalning
Vi återbetalar pengar för returer och godkända reklamationer inom 14 dagar från den dag då vi tog emot varan.

Reklamation – Om det skulle vara fel på en produkt
Ditt köp omfattas av konsumentköplagen. Det innebär att du antingen kan få en felaktig produkt reparerad, utbytt, återbetald eller en prisreduktion beroende på den faktiska situationen. Det krävs givetvis att reklamationen är berättigad och att felet inte har uppstått på grund av felaktig användning av produkten eller annan företeelse som orsakat skadan.

Du måste reklamera inom “rimlig tid” efter att du har upptäckt fel på produkten. Vi rekommenderar att du reklamerar snarast möjligt och senast inom två (2) månader efter att felet har upptäckts. Du kan reklamera genom att kontakta oss via mejl info@raapress.se

För att vi ska kunna bedöma din reklamation kommer vi att be dig om följande:

1. Skicka oss en kort beskrivning av hur skadan eller defekten har uppstått. Observera dock att du ska kontakta vår kundtjänst så snart du upptäcker defekten.

2. Som dokumentation av defekten ska du skicka med 4-5 bilder tillsammans med beskrivningen. Defekten måste synas tydligt på minst en av bilderna. Dessutom ska du se till att dina bilder visar hela produkten, en bild framifrån och en bakifrån.

3. Skicka bilderna via mejl till info@raapress.se

4. Skicka med en kopia på Orderbekräftelsen/kvittot.

5. När vi har fått dina bilder behandlar vi din reklamation snarast möjligt.

Om du måste returnera produkt(er) i anslutning till en reklamation skickar Raapress.se dig en förbetald returetikett som ska användas. Om du väljer att inte använda den förbetalda returetiketten (och därför själv betala kostnaderna för försändelsen) ska du skicka produkterna till:

Kontakta vår kundtjänst för att få returadressen.

Vi kan tyvärr inte ta emot paket som lämnas personligen på denna adress.

Om reklamationen inte är berättigad får du själv stå för alla fraktkostnader, även våra kostnader för att skicka tillbaka produkten till dig efter inspektion.

Kom ihåg att produkten alltid måste skickas ordentligt förpackad och att du får kvittens på försändningen. Du bär nämligen själv ansvaret för paketet/produkterna tills vi får det/dem. Spara transportörens kvittens samt eventuella spårningsnummer. Vi accepterar inga paket som skickas mot efterkrav eller liknande.

Övrigt
Vi reserverar oss för eventuella tryck-/skriv-/text-fel på denna webbsida samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker dock att på bästa sätt exponera dem så korrekt som möjligt. Vi besvarar gärna era frågor beträffande färger/storlekar om ni känner er osäkra.

Alla varor förblir vår egendom tills full betalning erlagts. Alla bedrägeriförsök polisanmäls.

Nyhetsbrev
Som kund hos oss har du möjlighet att få vårt nyhetsbrev med unika erbjudanden och tips om nyheter. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken för avregistrering i nyhetsbrevet eller skicka ett mail till info@raapress.se.

Cookies
När du använder Raapress.se samtycker du till att vi använder cookies. En cookie är en liten datafil som vi placerar på din dator för att hålla reda på vad som händer när du besöker oss och för att känna igen datorn. En cookie är inget program och innehåller inte virus.

Läs mer i vår Cookie policy.

Integritetspolicy
Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du besöker vår hemsida eller köper våra produkter kommer att behandlas av oss i egenskap av personuppgiftsansvarig eller av våra samarbetspartners i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och vår integritetspolicy.

Vi på Raapress.se värnar om dig som kund, vilket bland annat innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. I vår Integritetspolicy beskrivs vilka personuppgifter vi samlar in från dig genom våra interaktioner med dig samt hur vi använder dessa uppgifter. Integritetspolicyn beskriver även dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Läs mer i vår Integritetspolicy.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Bild
 • SKU
 • Betyg
 • Pris
 • Lager
 • Availability
 • Köp
 • Sammanfattning
 • Beskrivning
 • Weight
 • Dimensions

 • Notice: Undefined index: color in /home/szdidhgk/public_html/raapress.se/wp-content/plugins/woo-smart-compare/wpc-smart-compare.php on line 1420
 • Attributes
Jämför
Favoriter 0
Open wishlist page Continue shopping